Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Valmistuu joskus, chatissa saa käydä pyörimässä ;>

Mikäs on kyseessä?

Vastaus on simppeli: Pokémon-teemainen roolipeli omalla vivahteillaan. Peli ei ole samanlainen mitä Nintendon pelit, esimerkkinä Pokémon Sun & Moon, johon roolipeli vahvasti pohjautuu. Sen sijaan tässä pelissä pelataan lyhyillä tarinoilla, joissa kuvaillaan hahmon tekemisiä ja sanomisia. Roolipelaus on hauskaa ajanvietettä joka kaiken lisäksi kehittää kirjoitustaitoja! Varo kuitenkin, ettet jää koukkuun, luo liikaa hahmoja tai "kuole", eli katoa heti liityttyäsi.

Jos roolipelaus on jo tuttua hommaa sinulle, luethan sentään ainakin loppuosan tältäkin sivulta. Erityisesti Experiment -alaotsikosta eteenpäin tuleva tieto on tärkeää!

Roolipelaus

Roolipelaus, englanniksi role playing, on vuorovaikutteista kirjoitusta, jossa pelaajat eläytyvät omien hahmojensa rooleihin. Muita roolipelien muotoja ovat esimerkiksi liveroolipelit, "larpit" ja pöytäroolipelit.

Usein kirjoituspohjaisissa roolipeleissä, kuten Experimentissä, hahmot täytyy luoda hahmolomakkeen avulla. Tiedoiksi yleensä tarvitsee ainakin hahmon nimen, iän, sukupuolen, luonteen ja ulkonäön, mutta jokainen roolipeli määrittelee itse kriteerinsä, minkälaiset hahmot hyväksytään ja mitä ei. Oman hahmon voi luoda tyhjästä tai voit käyttää jotain vanhaa hahmoa, kunhan "päivität" tietoja peliin sopivaksi.

Hahmot ovat tärkein osa roolipeliä, sillä juuri niillä pelataan. Hahmot ovat usein vuorovaikutuksessa muiden kanssa, ja tähän kannattaa pyrkiä! Muuten pelistä tulee helposti tylsää jos joutuu kirjoittamaan itsekseen.

Roolikirjoitusten, eli "roolien" pituus voi vaihdella pelaajasta ja pelitilanteesta riippuen. Yleensä pelin alkutilanteessa useat kirjoittavat pidempiä, monivirkkeisiä tekstejä, mutta esimerkiksi taistelukohtauksissa sana- ja merkkimäärä lyhenevät huomattavasti tilanteen vuoksi. Noin +3 virkettä olisi hyvä sääntö, sillä vain yhdestä virkkeestä on vastapelaajan hyvin hankala saada itse kirjoitettua mitään - ja peli voi jopa tyssätä siihen.

Experiment

Tämän roolipelin nimi on Experiment. Nimi viittaa vahvasti pelin omaan, sisäiseen juoneen joka on luotu tuomaan peliin erilaista tuntua. Peli tosiaan pohjautuu Game Freakin kehittämään ja Nintendon vuonna 2016 julkaisemaan peliin nimeltä Pokemon Sun ja Moon. Kaikki pelaaminen tapahtuu kuitenkin ennen pelin tapahtumia, joten jos vain lukee sivut tarkalla lävitse, pärjää kyllä vaikkei olisi ennen kyseistä peliä pelannutkaan.

Pelipaikka sijoittuu Alolaan ja sen neljään pääsaareen - sekä erityisesti Aether-säätiö saa suuren osan koko pelissä. Vaikka pelin alkuvaiheessa Ultra Beastit, eli Ultrapedot, ovatkin vain huhuilua eikä mitään ole oikeastaan vielä todistettu, ken tietää jos niitäkin ilmestyy? Peli on siis hyvin vapaa, ja lähes täysin pelaajien käsissä!

Juoni

" Aether-säätiö koostuu suuresta joukosta ihmisiä, joiden määränpäänä on pokemonien hyvinvointi ja terveys. He erityisesti huolehtivat pokemoneista, jotka ovat satuttaneet itsensä tai loukkaantuneet vakavasti. Tätä tehtäväänsä varten he ovat luoneet Aether-Paratiisin, saaren Alolaan "

Ainakin tältä se kaikille näyttää. Tosiasiassa Aether-Paratiisin labroissa tapahtuu kaikkea muuta - edes jotkut paikan tavalliset työntekijät eivät tiedä mitään siitä, sillä kaiken kuuluisi olla huippusalaista. Tosiasiassa siellä tapahtuu epäinhimmillisiä kokeita, jotka rikkovat niin ihmisen kuin pokemonin. Myös kirjaimellisesti. Aether-säätiön suurimpia, erittäin salaisia projekteja ovat olleet pokemonien voimat omaava "täydellinen ihminen" sekä legendaaristen pokemonien ja ultrapetojen tutkinta. Suurin heidän tavoitteistaan olisi yhdistää legendaarinen pokemon ja ihminen - mutta mitä siitä seuraisi? Olisiko se turvallista?

Noin vuosi sitten suuri joukko hybridejä, ihmiskokeita pakeni ympäri Alolaa. He jotka tästä ovat tietoisia, kutsuvat tätä "Suureksi Paoksi", eli erityisesti hybridit ja Aether-säätiö itse.

Hahmot

Tärkein asia, mitä tarvitset täällä jos liittymistä kaavailet; oma hahmo. Sellaisen luominen voi olla tuskallista tai hauskaa, mutta jos se on ensimmäistä, pieni musiikki saattaa auttaa. Tai tauko, jotain siihen suuntaan.

Ensiksi kuitenkin mainittakoon, että jokainen hahmo voi omistaa pokemoneja, riippumatta "lajistaan". Pokemoneja yhdellä hahmolla voi olla max. 6, legendaaristen omistamiseen tarvitaan joko erikoislupa TAI sen on tapahduttava pelissä

Hahmosi voi siis olla joko täysin ihminen tai pokemonin ja ihmisen hybridi. Jälkimmäisen luomisessa on hyvin vapaat kädet kunhan muistaa, että sen on täytynyt olla Aether-säätiön yksi kokeista - miten se on päässyt siis pakoon? Pakeniko se vuosi sitten "Suuressa Paossa" vai vasta vastikään? Näyttääkö se päältäpuolin ihmiseltä, vai onko hänellä ylimääräisiä raajoja tai ulokkeita, kuten siipiä, sarvia tai häntiä? Osaako se levitoida, lentää, kommunikoida telepaattisesti? Periaatteessa kaikki, mihin häneen fuusioitu pokemon kykenee, myös hahmosi kykenee, jos pelaaja itse niin haluaa.

 

01. HYBRIDI

Hybridit ovat ihmisiä, joihin on yhdistetty joko jonkin pokemonin geenejä tai jopa itse pokemon. Aether-säätiö on päävastuussa heistä, mutta periaatteessa kuka tahansa jolla on oikea tekniikka ja osaaminen, kykenee samaan.

Ulkonäöltään hybridit voivat näyttää aivan tavalliselta ihmiseltä - ainakin tähän Aether-säätiö on pyrkinyt, mutta useimmilla on joitain erikoisuuksia.

Jos esimerkiksi charizardin geenejä yhdistettäisiin ihmiseen, olisi tällä hyvin suurella todennäköisyydellä pian kookas, oranssi häntä jonka päässä olisi leimuava liekki sekä massiiviset siivet. Osalla voisi kasvaa suomuja, osalla jopa raajat muuttuisivat, mutta melko harvat pysyisivät samanlaisina ja silti saisivat pokemonin "voimat".

Pokemonin geenien yhdistäminen ihmiseen voi olla kuin tikittävä aikapommi, jos sen tekee huolimattomasti. Jokin voisi mennä pieleen - ihminen ei kykene hallitsemaan voimiaan, hän menehtyy tai tulee hulluksi. Jos kokonaisen pokemon yhdistää ihmiseen, ei pelkästään geenejä, voi yhdellä ruumiilla olla pian kaksi mieltä. Hybridit ovat periaatteessa pokemoneja myös siltä osin, että heidät voi pyydystää tavallisella pokepallolla.

Ethän kuitenkaan...

... tee hahmostasi ylivoimakasta! "Onnistunut" hybridi voi olla yhtä voimakas kuin oikeakin pokemon, mutta se ei voi silti olla voittamaton! Älä myöskään luo pokemonia, johon on yhdistetty legendaarisen geenejä, ELLEI sinulle ole erikseen annettu lupaa. Lupa voidaan antaa joissakin tapauksissa, ja sitä saa aina kysyä.

 

02. IHMINEN

Ihmiset ovat, noh... Ihmisiä. Heillä ei usein ole minkäänlaisia voimia, ja jos on, eivät ne yllä lähellekään pokemonien tasolle.

Hahmosi ei kuitenkaan tarvitse olla kouluttaja, jos et niin tahdo. Hahmothan vain ainoastaan elävät maailmassa, jossa on näitä hieman erikoisempia otuksia - kukaan ei pakota sitä omistamaan niitä. Hahmosi ei tarvitse myöskään olla 11-vuotias, vaan se voi vaikka suoraan olla 67-vuotias, tavallisia töitä tekevä henkilö. Lähes mikä tahansa, joka insiroi sinua, on mahdollista!

 

©2019 jtn rändömii - suntuubi.com